Soundscales logo

Benieuwd naar onze achtergrond?

Over ons

soundscales Griet

Griet

Specialisatie zang en dwarsfluit

Tijdens haar conservatoriumstudies met specialisatie zang en dwarsfluit (1999) geraakte Griet geboeid door het dieper werkende effect van muziek en stem op de mens in zijn totaliteit. 
In de opleiding tot klank georiënteerd stempedagoge aan het Lichtenberger Instituut te Duitsland (2002) waar diep werd ingegaan op de vele nieuwe inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek van zowel vocale als instrumentale klankvorming vond Griet helemaal haar gading. De combinatie van zowel haar conservatoriumstudies met deze zeer wetenschappelijk onderbouwde opleiding maakten van haar een zangeres en stemcoach/pedagoog die stilstaat bij de diepere relatie tussen muziek, stemgebruik en alle aspecten van het mens-zijn.

Reeds 21 jaren lang geeft Griet allerlei workshops en stemcoachings waarbij ze zowel jongeren als volwassenen begeleid. Doorheen de jaren heeft ze zich nog verder bijgeschoold in tal van opleidingen met zowel Oosterse- als Westerse invloeden die haar verder hebben geïnspireerd in haar eigen muziekstijl. Een stijl waarin je aangeraakt wordt in kracht, zachtheid, speelsheid, rust en stilte. Muziek en woord die ademt, verdiept.

Erwin

Wereldmuziek en jazz

Erwin heeft oa wereldmuziek en jazz gestudeerd en heeft eerst bepaalde muzikale tradities van deze culturen moeten leren kennen alvorens hij deze kon inzetten in zijn eigen muzikaal werk. Daarom is wereldmuziek voor Erwin  steeds weer een referentiepunt om te musiceren. Zijn jarenlange muziekwerk met personen met een handicap heeft hem mede gevormd. Hij speelt als fluitist in diverse ensembles en op verschillende podia. In 2022 musiceerde hij samen met Luc Van Laere op zijn eerste cd: “ flute whispers “

Muziek is een levend gebeuren, met een eigen kloppend hart. Dit muzikaal kloppend hart vind je over de hele wereld. Andere culturen en hun bewegingen zijn daarom zeer inspirerend voor Erwin.

soundscales Erwin

Luc

Harpist

Als voormalig singer-songwriter werd Luc Vanlaere op volwassen leeftijd professioneel harpist. In 2011 richtte hij zijn kleine theater op in Brugge waar hij regelmatig optreedt voor een gevarieerd publiek. Hierdoor is hij als muzikant zowel in binnen- als buitenland gekend. Tijdens zijn concerten is een spirituele vibratie nooit ver weg.

Als creatieve duizendpoot combineert hij klanken uit verschillende culturen, waarbij die instrumenten vaak simultaan bespeeld worden. Tevens bouwt hij instrumenten zoals zijn replica van de Lier van Ur ( Mesopotamië 2600 v. Chr. ), zijn 'Pythagoraean Soundharp' met 257 snaren, een antieke Egyptische harp op dierenhuid, meerdere lieren, harpen en monochords.

Soundscales
ver.org.: 
Griet Vermeiren
Koninkrijk 37, 2200 Morkhoven
On. 0809.093.034

Volg Soundscales op
LinkedIn

 

Privacybeleid  I  Cookiebeleid