Soundscales logo

Muziek en woord als bron van schoonheid en welzijn ...

Music stories

Vergeten herinneringen komen terug tot leven

Wij brengen een voorstelling van muziek en woord waarin we bestaande liederen op een unieke manier brengen in combinatie met eigen muzikaal werk, elementen uit de belevingswereld en verhalen die uit het leven zijn gegrepen. Het geheel is een boeiende reis waarbij je door de stem van Griet, het fluitspel van Erwin en het gebruik van andere begeleidende instrumenten wordt meegenomen doorheen de tijd. Waar vergeten herinneringen terug naar boven kunnen komen en je beroert wordt in de diepte. Zo komen we tot "music-stories" als bron van schoonheid en welzijn.

Muziek en het welzijn van personen met dementie

Uit wat we ervaren zien we dat Soundscales met hun music-stories zeker een steentje bijdraagt aan het welzijn van personen met dementie. De voorstelling licht op in hun twijfels, angsten, herinneringen, voelen, ruiken, pijn, confrontaties, communicaties, en zeker ook in hun genieten…

We zien dat door onze manier van musiceren in combinatie met het belevende element, er bij hen een transformatie kan plaatsvinden van al die natuurlijke, menselijke dingen die bij hen leven. Het geheel is een muzikale ont-moeting via muziek, klank, beleving, woord. Deze 4 elementen zijn de “vormgevers” van diepe gevoelens en zielenroerselen. We vertrekken van ons zijn als muzikant waarbij onze essentie is om in liefde en rust aanwezig te zijn in de muziek die we brengen. Het is een oprecht gebeuren zonder dat we ergens verwachtingen stellen naar onze luisteraar.

Vanuit deze bron komen volgende thema’s tijdens onze voorstelling aan bod: Comfort, tederheid, gehechtheid, nabijheid, kalmerend, eenzaamheid, verzachtend, verlies, identiteit, geborgenheid, warmte
Op deze manier levert Soundscales zijn bijdrage aan een meer zorgzame samenleving, aan zingeving voor het leven, waar schoonheid en welzijn hand in hand gaan.

Musicstories:

                                 Waar muziek, woord en beleving samensmelten waardoor de sluier van dementie kan vervagen             of even doet wegtrekken ...

Onze bewoners hebben er heel erg van genoten. Mooie muziek. Ze werden er stil van, anderen kregen door jullie een glimlach op hun gezicht. Dankjewel voor de hartverwarmende en fijne namiddag! 

Karen - WZC Boeyendaalhof

Onze bewoners hebben enorm genoten. Mooie muziek. Ze kwamen tot rust, begonnen spontaan te dansen of werden zelfs emotioneel. Het was echt top! Bedankt!

Mathias - WZC Waterrijk

Soundscales
ver.org.: 
Griet Vermeiren
Koninkrijk 37, 2200 Morkhoven
On. 0809.093.034

Volg Soundscales op
LinkedIn

 

Privacybeleid  I  Cookiebeleid